Başkan Özcan'ın hayaliydi, hayal oldu…!

Özel Haber
Başkan Özcan'ın hayaliydi, hayal oldu…! Başkan Özcan'ın hayaliydi, hayal oldu…!
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; göreve geldiği ilk günden bu yana yerel/ulusal katıldığı her platformda ballandıra ballandıra anlattığı ve en büyük hayali olarak ifade ettiği cami, hayal oldu.

27 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan ve 22 Şubat 2022 tarihinde ibadete açılacağı vaat edilen cami inşaatı kaba inşaatıyla duruyor.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin ismi verilerek Zübeyde Hanım Camisi adıyla 6 ay önce ibadete açılacağı belirtilen caminin neden bitmediği veya çalışmaların neden durduğu ile ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmıyor.

Her platformda;  “Türkiye’nin belediye bütçesiyle inşa edilen ilk camisi” olacak diye aylarca reklamı yapılan cami için Başkan Özcan’ın ifadeleriyle; çocuklar kumbaralarındaki paraları, dar gelirli birçok aile de mutfak bütçelerinden arttırarak bağışta bulunmuşlardı.

Kendi dünyasında hayali olan bu cami inşaatının neden bitmesi gerektiğini açıl töreninde Hadis-i Şerifle anlatan Başkan Tanju Özcan; “Hz. Peygamberimiz, bir hadisinde şöyle buyuruyor: ‘Yararlı işleri görmekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi fitneler ortalığı kaplayacaktır.’ Bu Hadis-i Şerif’ten yola çıkarak, hayırlı hizmeti Bolu’muzda hızlı bir şekilde hayata geçirebilmek için gecemizi gündüzümüze kattık” ifadelerini kullanmıştı.

Hatta Zübeyde Hanım’ın vefat tarihi olan her yıl 15 Ocakta tarihinde camide Hatmi Şerif okutacağını da ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, nedendir bilinmez 27 Ağustos tarihinden bu yana camiden hiç bahsetmiyor.

İnşaat; Suriye’de iç savaş sonrası boşaltılan köyleri andırırken, inşaat ile ilgili bilgilerin bulunduğu tabelanın Haziran ayına kadar dimdik ve görünür bir şekilde alanda dururken şimdilerde ise ters çevrilerek yere yatırılması ise dikkat çekiyor.

Çocukların harçlıklarını, ailelerin mutfak bütçelerinden kısarak cami inşaatına bir tuğla koymak için adeta bağış yarışına girdiği Zübeyde Hanım Camisi’nin ne zaman tamamlanarak ibadete açılacağı Bolu Halkı ve özellikle Borazanlar Mahallesi sakinleri tarafından cevabı bekleniyor.

2021 yılı fiyatlarına göre 2 milyon 550 bin lira olarak ifade edilen cami inşaatının maliyetinin ise güncellenen yeni rakamlarla kaç milyona çıkacağı, inşaatın sebepsiz yere bitirilememesinden dolayı her geçen ay artan maliyetlerin Belediyeye ne kadar ekstra yük olacağı da ayrıca merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler